Om oss

Skånes pallservice är en del av KRP-koncernen. Koncernens vision är att vara en helhetsleverantör av transportemballage. För att kunna leverera kundens hela behov har koncernen genom åren förvärvat ett antal bolag med kompletterande verksamhet. Koncernen består idag av följande bolag:

Skånes Pallservice

I SPS finns idag 4 palldepåer med lite olika sortiment. Huvudlagret i Arlöv lagerför samtliga palltyper i vårt nya och begagnade pallsortiment. I Bjuv hanteras alla typer av begagnad pall förutom sjöpall, kemipall och bananpall som hanteras i Eslöv. Vår fjärde depå är under uppbyggnad söder om Tingsryd där vi idag har ny engångspall och pallkragar men snart kommer att lagerföra hela sortiment.

Tillverkning av trä- och plywoodemballage. Vi tillverkar kundspecifika lösningar i både plywood och trä samt standardpallar. Det finns även flera torkkammare samt hyvel där vi bearbetar material till egen produktion men också på lego. Produktion finns i Ronneby och i Tingsryd.

Tillverkning av engångspall, specialpall och kemipall (CP 1-9) norr om Hässleholm, Skåne. Genom att handla virket på stock och få virket grovsågat kan vi kontrollera hela kedjan från råvara till färdig produkt.

Höjars Emballage i Bjuv köptes av KRP år 2000. Verksamheten är handel med begagnad lastpall. Personalen har vuxit från 2 anställda vid förvärvet till 7 anställda idag. Sedan 2015 är Höjars en av Skånes Pallservice palldepåer. Sedan 2020 har Höjars också blivit ett servicecenter till CHEP.
Sedan länge servicecenter för CHEP i södra Sverige med transport, sortering och reparation av hundratusentals pall årligen. Vi utför också legosortering och reparation av lastpallar samt utför transporter med egna bilar eller genom samarbete med många av de största transportörerna i Sverige och utomlands.

Några produkter ur vårt breda sortiment

Kort historik Skånes Pallservice

Skånes Pallservice startade sin verksamhet 1998. Vi började med inriktning på halvpallar och engångspallar. Under de senaste 3-4 åren har vi vuxit kraftigt med en omsättningsökning på ca 10 ggr. Sortimentet har ökat i takt med omsättningen och idag är vårt sortiment mer eller mindre komplett.

Vi säljer alla standardpallar och pallkragar, både nya och begagnade, samt alla typer av lock och mellanlägg som masonit (hardboard), plywood och ribblock. Vi säljer också ett brett sortiment av specialpallar som tillverkas hos koncernens dotterbolag Allbox & BHB i Ronneby, Troedsson & Nilsson i Mala (norr om Hässleholm) och Grårör (söder om Tingsryd).

Utöver vårt huvudlager i Arlöv har vi också palldepåer i Bjuv, Eslöv och söder om Tingsryd. Till dessa platser hämtas och levereras alla pallar och kragar vi köper runt om i Sverige. Här sorteras och repareras alla pallar av utbildad personal. Vi är certifierade att reparera EUR-pall A.

Skånes Pallservice motto genom alla åren har varit tillgänglighet på produkter, mycket god service, snabba leveranser och bra kund- och leverantörskontakter.

Har ni några frågor?

Använd vårt kontaktformulär för att snabbt få svar på era frågor.
Vill ni hellre ringa kan ni nå oss på 040-46 78 40.

Vi säljer begagnade och nya lastpallar, pallkragar och övrigt transportemballage av hög kvalitet till bra priser!